Οι ισχυρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν και σήμερα στη Σερβία να καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της χώρας και να προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη λειτουργία των σχολείων.  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μέντβετζα, Ρέκοβατς, Μπαμπούσνιτσα, Πριέπολιε, Κράλιεβο, Ράσκα και Ιβάνιτσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών Γκόραν Νίκολιτς. Οι χιονοπτώσεις εντάθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν σε διάφορες περιοχές δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.  

Σωστικά συνεργεία έστησαν επιχείρηση μεταφοράς από το χωριό Μπέλι Μπρεγκ σε νοσοκομείο της πόλης Ζάγιετσαρ ηλικιωμένης γυναίκας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην περιοχή του δήμου Βράνιε, στο χωριό Νόβο Σέλο δυνάμεις της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν δύο ανθρώπους που κινδύνευσαν στο απομακρυσμένο σπίτι τους και στο χωριό Οκούλιτσα κοντά στην πόλη Λέσκοβατς πυροσβεστικές δυνάμεις μετέφεραν τρόφιμα σε αστυνομικούς που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή.  
Κακοκαιρία πλήττει και το βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου, όπου χιονίζει αδιάκοπα τις δύο τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί χιονοστιβάδες ύψους δύο μέτρων. Στην περιοχή απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών και χωριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.  

«Πρόκειται για τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δέκα ετών. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση με τους μηχανισμούς που διαθέτουμε, αλλά δεν αρκούν» δήλωσε ο δήμαρχος του Ρόζαγιε Νουσρέτ Κάλατς, ο οποίος τόνισε ότι θα ζητήσει βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους, αν συνεχιστεί η κακοκαιρία.


πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ