Έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η τελετή έναρξης θα τιτλοφορείται Isles of Wonder. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, Ντάνι Μπόιλ, αποκάλυψε τον τίτλο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διευθυντή της τελετής Στίβεν Ντόλντρι.

Όπως είπε ο Μπόιλ, το θέμα θα αναφέρεται σε μια περιοχή η οποία έχει αλλοτριωθεί από την βιομηχανική εκμετάλλευση και την ανάκαμψη αυτής της περιοχής.

Αναμένεται ότι την τελετή έναρξης της 27ης Ιουλίου θα παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

Ο Μπόιλ, που έγινε κυρίως γνωστός από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Slumdog Millionaire και το Trainspotting, είπε ότι οι διοργανωτές έχουν παραγγείλει το μεγαλύτερο κουδούνι στην Ευρώπη για να το κρεμάσουν στην μια πλευρά του σταδίου και να χτυπήσει κατά την έναρξη.

Όπως έγινε γνωστό, 900 νέα παιδιά από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας θα έχουν ρόλους στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών.

Συνολικά, 1.650 παιδιά από 18 δημοτικά και επτά γυμνάσια σχολεία του ανατολικού Λονδίνου περνούν από ακρόαση τις τελευταίες εβδομάδες.