Πακιστανός πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ ανέβαλε την επιστροφή του στο Πακιστάν, όπου οι αρχές αναμένεται να τον συλλάβουν μόλις φτάσει στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα από το Ντουμπάι το κόμμα του. Ο κ. Μουσάραφ "αποφάσισε τελικά σήμερα ότι θα δεχθεί τις συστάσεις" του Μουσουλμανικού Συνδέσμου Όλου του Πακιστάν (APML) και ανέβαλε την επιστροφή του, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Μοχάμεντ Αλι Σάιφ.

"Η απόφαση (που αφορά στην επιστροφή του) θα συζητηθεί στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος" πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, είχε ανακοινώσει στις 9 Ιανουαρίου ότι θα επέστρεφε στη χώρα "μεταξύ στις 27 και 30 Ιανουαρίου", εκφράζοντας την πρόθεση του να είναι παρών στις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο, το κόμμα του τόν συμβούλευσε να αναβάλει την επιστροφή του, καθώς εναντίον του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης στο Πακιστάν, το ένα από αυτά στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ