Δεκάδες άτομα που διαδήλωναν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο αλλά απωθήθηκαν από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον 200 διαδηλωτές έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και κατάφεραν να μπουν δια της βίας μέσα στην πρεσβεία που βρίσκεται στο Γκάρντεν Σίτι, ένα προάστιο του Καΐρου. 


Οι άνδρες της αστυνομίας επενέβησαν και τους εκδίωξαν από το κτίριο, το οποίο ήταν άδειο αφού η σημερινή ημέρα είναι αργία στην Αίγυπτο. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Ο πρεσβευτής της Συρίας, Γιούσεφ Άχμεντ, πήγε στην πρεσβεία μετά το επεισόδιο και δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση. "Η συριακή πρεσβεία δέχτηκε επίθεση. Θα στείλουμε επιστολή ζητώντας να προστατευθεί το κτίριο. Σήμερα τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή", είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρεσβευτής είπε ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του. "Δυστυχώς δεν τους εμπόδισαν", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την επίθεση "πολύ σοβαρή εξέλιξη". Αποκάλυψε μάλιστα ότι και η κατοικία του έχει δεχτεί επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες και υποστήριξε ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις. "Δώσαμε έναν κατάλογο με ονόματα στις αρχές αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ