Οι συντάκτες της εφημερίδας Berlingske και της ταμπλόιντ BT πραγματοποίησαν σήμερα απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις στον όμιλο Berlingske Media. Εκτός από αυτές τις δύο εφημερίδες, στον Berlingske Media που ανήκει στον αγγλικό όμιλο Mecom, ανήκει ακόμη το ραδιόφωνο 24syv και το πρακτορείο BNB. Συνολικά ο όμιλος απασχολεί 2.500 ανθρώπους.

Οι περίπου 310 απεργοί διαμαρτύρονται για την κατάργηση 87 θέσεων εργασίας και για το κλείσιμο της δωρεάν εφημερίδας Urban.

Σε επιστολή τους προς τη διεύθυνση, οι απεργοί αναφέρουν ότι κατανοούν τις περικοπές που σχετίζονται με την κακή οικονομική κατάσταση του ομίλου. Αλλά την κατηγορούν για «το βίαιο τρόπο» με τον οποίο προχωράει στη συρρίκνωση «χωρίς καμία πραγματική διαπραγμάτευση».

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση, οι διευθυντές και οι ασκούμενοι δημοσιογράφοι εργάστηκαν κανονικά σήμερα οπότε, παρά την απεργία, οι δύο εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν αύριο Σάββατο.


Η Ένωση Δημοσιογράφων της Δανίας κάλεσε ωστόσο τους απεργούς να επιστρέψουν στην εργασία τους, αναφέροντας ότι η απεργία είναι αντίθετη στις συμβάσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ