Η ηρεμία επανήλθε στο Ντακάρ σήμερα, ύστερα από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες, με έναν αστυνομικό νεκρό, μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας του προέδρου Αμπντουλαγιέ Ουαντέ στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Η ηρεμία επανήλθε "νωρίς το πρωί όσον αφορά το Ντακάρ", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ακριβώς για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας όπου διαδηλώσεις οργανώθηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο Ντακάρ αλλά δεν γνώριζε αν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με οργισμένους νέους να καίνε λάστιχα αυτοκινήτων και ξύλα σε αρκετές οδικές αρτηρίες του Ντακάρ, καθώς και ανταλλαγές πυρών και ρίψεις δακρυγόνων μεταξύ των διαδηλωτών, κυρίως νεαρών, και των μονάδων καταστολής της αστυνομίας και της χωροφυλακής, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου για τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι ταραχές σταμάτησαν το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό