Πολιτοφύλακες, «με όπλα από το Χαρτούμ» σκότωσαν περισσότερους από 40 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν, σε μια νέα σειρά επιθέσεων ανάμεσα σε μέλη διαφορετικών φυλών, ανακοίνωσε ο νοτιοσουδανός υπουργός Εσωτερικών.    «Ομάδα πολιτοφυλάκων από το κρατίδιο Γιούνιτι (στο βόρειο Νότιο Σουδάν) εισέβαλαν στο κρατίδιο Ουαράπ και σκότωσαν 40 άντρες", τόνισε ο Αλισον Μανάνι Μαγκάγια και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των τραυματιών.   
   
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν φτάσει στην περιοχή και διεξάγουν έρευνες με την τοπική αστυνομία, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.   
   
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Σουδάν και στο Νότιο Σουδάν παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες, με τη μια χώρα να κατηγορεί την άλλη ότι στηρίζει και εξοπλίζει τους αντάρτες στο έδαφός της.   
   
Το κρατίδιο Γιούνιτι, πλούσιο σε παραγωγή πετρελαίου, αποτελεί βάση πολλών οργανώσεων ανταρτών, τους οποίους, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τζούμπα, έχει στείλει το Χαρτούμ για να αποσταθεροποιήσουν το Νότιο Σουδάν.   
   
Χθες Κυριακή, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε πως η κρίση ανάμεσα στο Σουδάν και το Νότιο Σουδάν έχει φτάσει σε ένα «κρίσιμο σημείο» και αποτελεί «σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής».