Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση στις οδικές και τις εναέριες μεταφορές σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και οι αρχές συνέστησαν στα 15 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μην χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
Σχεδόν 200 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια της πόλης, ενώ πολλές άλλες είχαν καθυστέρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκατοντάδες υπάλληλοι του δήμου εργάζονται για να καθαρίσουν τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ πολλοί κάτοικοι μετακινούνται με τα πόδια ή με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί στην Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της ως αύριο το απόγευμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει εν γένει έναν ιδιαίτερα δεινό χειμώνα φέτος. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία θα πέσει έως και στους -15 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της Τετάρτης και της Πέμπτης στην Άγκυρα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που η θερμοκρασία πέφτει τόσο πολύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ