Στην Πρίστινα αναμένεται, σήμερα, ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο διάλογο Σερβίας-Κοσόβου Ρόμπερτ Κούπερ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της ύπατης εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Ένωσης Κάθριν Άστον. Σύμφωνα με την κ. Κοτσίγιαντσιτς, ο κ. Κούπερ προσπαθεί να προετοιμάσει τον επόμενο γύρο των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής επρόκειτο να επισκεφθεί την Πρίστινα την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, αλλά το ταξίδι του είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Tην Παρασκευή, ο κ. Κούπερ είχε βιντεο-διάσκεψη με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της Πρίστινας από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κάθριν Άστον, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών Βελιγραδίου- Πρίστινας.

Η συνέχιση του διαλόγου και ο καθορισμός της εκπροσώπησης της Πρίστινας σε συναντήσεις περιφερειακού επιπέδου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των όρων για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Σερβία τον προσεχή Μάρτιο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ