Συνέντευξη σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο θέλει να δώσει πριν από τη δίκη του ο ακροδεξιός 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 77 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου στη Νορβηγία. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Verdens Gang (VG), ο δικηγόρος του, Γκάιρ Λίπσταντ, δήλωσε ότι συνέστησε στον πελάτη του να μην κάνει δηλώσεις στον Τύπο γιατί "δεν είναι φρόνιμο να μιλήσει πριν από τη δίκη".

"'Ομως, ο Μπράιβικ λέει ότι θα έδινε συνέντευξη σε ένα ξένο κανάλι", τόνισε ο Λίπσταντ. Πολλά νορβηγικά και ξένα ΜΜΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια συνέντευξη με τον Μπράιβικ στη φυλακή της Ίλα, κοντά στο 'Οσλο, όπου κρατείται εν αναμονή της δίκης του, στις 16 Απριλίου.

Ωστόσο, ο Μπράιβικ δεν αποκάλυψε το όνομα του μέσου στο οποίο θα ήθελε να δώσει συνέντευξη.

"Είναι αλήθεια ότι στο στάδιο αυτό υπάρχει ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει τη συνέντευξη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία μαζί του, δήλωσε η Βιμπέκε Χέιν Μπαέρα, μια εκ των δικηγόρων του. Σύμφωνα με την Μπαέρα, εκτός από τους ισχύοντες ελέγχους ασφαλείας, κανένα ιδιαίτερο εμπόδιο δεν υπάρχει για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνέντευξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ