Ο υπουργός Πληροφόρησης της νέας κυβέρνησης εθνικής συννενόησης στην Υεμένη Άλι αλ Αμράνι διέφυγε απόπειρας δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε εναντίον του στην πρωτεύουσα Σαναά, δήλωσε βοηθός του. Ο γραμματέας του Αμράνι, Άμπντελ Μπάσετ αλ Κέντι, δήλωσε ότι άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο. Οι άγνωστοι διέφυγαν στη συνέχεια, προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός δεν έχει τραυματιστεί από την επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί διευκρίνισε ότι οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος που μετέφερε τον υπουργό την ώρα που αυτό έβγαινε από την έδρα της κυβέρνησης, μετά το υπουργικό συμβούλιο, και προσέθεσε ότι το αυτοκίνητο φέρει τρεις σφαίρες. 

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα δολοφονίας που έχει στόχο μέλος της κυβέρνησης εθνικής συννενόησης που σχηματίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας τη μεταβατική περίοδο ως τις προεδρικές εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα πηγές της ασφάλειας και μέλη φυλών στην Υεμένη δήλωσαν ότι τουλάχιστον 3 μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με τον κυβερνητικό στρατό έξω από τη Ράντα, μια μικρή πόλη που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σαναά. 

Οι πηγές της ασφάλειας προσέθεσαν ότι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης κατά τη σύγκρουση αυτή, ενώ πηγές των φυλών δήλωσαν ότι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν. 

Μία πηγή δήλωσε ότι η επίθεση από τον στρατό είχε στόχο τον Τάρεκ αλ Ντάχαμπ, συγγενή του δολοφονηθέντα Αμερικανού πολίτη και ιερωμένου της Αλ Κάιντα Άνουαρ αλ Αουλάκι. Η πηγή αυτή προσέθεσε ότι ο Ντάχαμπ δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.