Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές για την ηγεσία του δεξιού κόμματος Λικούντ, αλλά ο αντίπαλός του Μοσέ Φάιγκλιν, υποστηριζόμενος από τους σκληροπυρηνικούς του κόμματος κατάφερε να αποσπάσει το ένα τέταρτο των ψήφων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.    Ο Νετανιάχου συγκέντρωσε το 75% των ψήφων, αν και όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του στόχος του ήταν να ξεπεράσει το 80%, διευκρινίζει το ραδιόφωνο, επικαλούμενο τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα.   
   
Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 48%, κατώτερο των προσδοκιών του ισραηλινού πρωθυπουργού που απηύθυνε πιεστικές εκκλήσεις στα 125.000 μέλη του Λικούντ για να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.   
   
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επανεκλέγεται για πέμπτη φορά επικεφαλής του Λικούντ, εξετάζει το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποστηρίζει η εφημερίδα Ydiot Aharanot.  
   
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Νετανιάχου θα οδηγήσει το Λικούντ σε νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ