current views are: 1

1 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση10:28

Βοσνία- Ερζεγοβίνη:Ο υπουργός Συγκοινωνιών συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος

Συνελήφθη στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ο υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης του καντονιού Ζένιτσκα – Ντομπόι, Ραϊφ Σεφέροβιτς, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δημοσίευση 10:28’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ο υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης του καντονιού Ζένιτσκα – Ντομπόι, Ραϊφ Σεφέροβιτς, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συνελήφθη στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ο υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης του καντονιού Ζένιτσκα – Ντομπόι, Ραϊφ Σεφέροβιτς, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Με το αλκοτέστ, στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε στο αίμα του αλκοόλ σε ποσοστό 2,17 τοις χιλίοις.

Ο αστυνομικός που έκανε το αλκοτέστ ζήτησε από τον υπουργό να του παραδώσει την άδεια οδήγησης και να εξέλθει από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια έδωσε εντολή στο συνάδελφό του να καθίσει στη θέση του οδηγού και να πάει τον υπουργό στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν στον υπουργό πρόστιμο 400 μάρκων Βοσνίας και απαγόρευση οδήγησης για δύο μήνες.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο και οι δύο πήραν δυσμενή μετάθεση. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας Ριφάτ Ντέλιτς διέψευσε το δημοσίευμα και είπε ότι θα επιβραβεύσει τους αστυνομικούς, επειδή «ο νόμος είναι ίδιος για όλους».

Ο υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε ότι αναγνωρίζει το λάθος του. «Λυπάμαι γιατί έθεσα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά ευτυχώς όλα τελείωσαν με το πρόστιμο. Πραγματικά δεν θα ζητούσα ποτέ αντίποινα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους.


σχετικα αρθρα