Το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα τις τελευταίες 24 ώρες σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας, προκάλεσε σήμερα καθυστερήσεις στην κίνηση των τραίνων και το κλείσιμο πολλών σχολείων, ανακοίνωσαν οι αρχές.   Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι χιονίζει σε περίπου 1.000 χιλμ του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, αλλά παρόλα αυτά η κυκλοφορία διεξάγεται με ελάχιστα προβλήματα.  
   
Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, όπως η Τοσκάνη, η Ούμπρια και η Εμίλια-Ρομάνα, η κυκλοφορία απαγορεύθηκε σε φορτηγά άνω των 7,5 τόννων.  
   
Ομαλή είναι και η κίνηση των τραίνων.  
   
Στο Φλετίνο, κοντά στη Ρώμη, ο δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε τα 40 εκατοστά, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στους δρόμους.  
   
Στην Τριέστη της βορειοανατολικής Ιταλίας, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, αναμένεται να πνεύσει απόψε άνεμος με ταχύτητα 130 χλμ την ώρα, ενώ στη Ρώμη είναι πιθανό να χιονίσει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι έτοιμη να ρίξει στους δρόμους 100 τόννους αλάτι, εάν χρειαστεί.   
   
Επίσης χιονίζει στην Αίτνα της Σικελίας, στο Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Σαρδηνία.  
   
Η εβδομάδα αυτή θα είναι η πιο ψυχρή στην Ιταλία τα τελευταία 27 χρόνια εξαιτίας κυρίως των ψυχρών ανέμων από τη Σιβηρία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ