Ένα δέμα που περιείχε σπόρους του βακίλου του άνθρακα εστάλη στην κατοικία του πρωθυπουργού του Πακιστάν Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι στο Ισλαμαμπάντ πριν από περίπου είκοσι ημέρες , δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας, η οποία διεξάγει έρευνα. «Το πακέτο περιείχε μια σκόνη η οποία περιείχε βακίλους άνθρακα (. . .). Αφού εργαστήριο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο πράγματι για άνθρακα, αρχίσαμε έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της αστυνομίας ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, ο Χακίμ Χαν.

Η εισπνοή των σπόρων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά πνευμονικά προβλήματα, δυνητικά θανατηφόρα.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για την πρώτη απόπειρα βακτηριολογικής επίθεσης του είδους αυτού στο Πακιστάν, τη μόνη πυρηνική δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου, η οποία αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά φονικό κύμα επιθέσεων από τους Ταλιμπάν, συμμάχους της αλ Κάιντα, και στην οποία η κυβέρνηση, η οποία είναι ελάχιστα δημοφιλής, πλήττεται από σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Οι υπηρεσίες της πρωθυπουργίας δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία μέχρι στιγμής. Το γραφείο και η κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» της πρωτεύουσας, η περίμετρος της οποίας φυλάσσεται αυστηρά.

Το πακέτο είχε σταλεί από την περιοχή Τζαμσούρου, στην επαρχία Σιντ.


«Στείλαμε μια ομάδα να ερευνήσει και να ανακαλύψει τους ενόχους», είπε ο Χαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ