Οι κρατούμενοι που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Μπαχρέιν έχουν μειωθεί από τους 180 στους 100, υποστήριξε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι η αστυνομία εκτόξευσε εναντίον τους δακρυγόνα. «Σήμερα περίπου 100 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας, από 180 χθες», είπε ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου, στρατηγός Ιμπραχίμ αλ-Γκάιτ.

 Ακτιβιστές που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου έτους αρνούνται από την Κυριακή να σιτιστούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης Ένωσης Νέων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μοχάμεντ Μασκάτι, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους απεργούς πείνας και ότι ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Αμπντελχάντι αλ-Χαουάτζα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο στρατηγός Γκάιτ διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό, διευκρινίζοντας ότι ο αλ-Χαουάτζα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής γιατί «είναι διαβητικός» και παρουσίασε προβλήματα υγείας. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι απεργοί «λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη».

Περίπου 3000 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2011, οπότε ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις των σιιτών κατά της κυβέρνησης. Από αυτούς τουλάχιστον 700 παραμένουν στις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ