current views are: 1

1 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση14:39

Ντόντικ: «Θα επισκεφθώ το βόρειο Κόσοβο, αν λάβω πρόσκληση»

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ.

Δημοσίευση 14:39’
αρθρο-newpost

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ.

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ. Ο κ. Ντόντικ τόνισε ότι θα επισκεφθεί το βόρειο Κόσοβο ως πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σε περίπτωση που δεχθεί πρόσκληση και τόνισε ότι στηρίζει τη σερβική κυβέρνηση στο ζήτημα του Κοσόβου.

«Δεν μπορεί να αναμένεται από τη Σερβία να αποκηρύξει ένα τμήμα του εδάφους της» είπε ο κ. Ντόντικ, στη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τον αρχηγό του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) της Σερβίας Τσέντομιρ Γιοβιάνοβιτς, σε τηλεοπτική αναμέτρηση στο κέντρο Τύπου του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων «Τανγιούγκ».

Ο κ. Ντόντικ είπε ότι αν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Κόσοβο θα ήθελε να συζητήσει με συγκεκριμένες πολιτικές δομές.

«Φυσικά θα πάω στο βόρειο Κόσοβο» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι της Σερβίας ήταν τα θύματα όλων των προηγούμενων πολέμων.

 «Η Τουρκία, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία ασκούν επιρροή στη Βοσνία»

«Η Τουρκία, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία έχουν μεγάλη επιρροή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στόχος τους είναι να δημιουργηθεί συγκεντρωτικό κράτος» δήλωσε ο ακόμη ο κ. Ντόντικ.

«Οι χώρες αυτές ασκούν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επιρροή ώστε να εκλέγονται ένας πρόεδρος και μία κυβέρνηση» τόνισε.

Ο κ. Ντόντικ είπε ότι το σενάριο αυτό δεν είναι δυνατό και ότι η διατήρηση της σημερινής κατάστασης μπορεί να διαρκέσει, μέχρι να οδηγήσει σε διάλυση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Σε ερώτηση αν είναι πιθανή η διάλυση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σε δύο κράτη, τόνισε ότι είναι δυνατή και ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα «μία μέρα θα καταλήξει στη διάλυση».

Ο κ. Ντόντικ υποστήριξε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν ήταν ποτέ κράτος ή ίσως να ήταν πριν από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα