Οι αρχές της Παπούα-Νέας Γουινέας επιβεβαίωσαν πως ένα οχηματαγωγό με τουλάχιστον 300 επιβαίνοντες βυθίστηκε ανοικτά των νησιών και πρόσθεσαν πως μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι.  «Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι. Στο πλοίο επέβαιναν περισσότεροι από 300»,διευκρίνισε η Υπηρεσία  Ναυτικής Ασφάλειας της Παπούα-Νέας Γουινέας.   

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Νουρούν Ραχμάν σε δηλώσεις του δεν διέψευσε τις εκτιμήσεις της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζούλιας Γκίλαρντ που έκανε λόγο για 350 επιβαίνοντας και για μεγάλο αριθμό νεκρών.    

«Η πρωθυπουργός μπορεί να έχει δίκιο. Όμως δεν έχουμε μέχρι τώρα πληροφορίες για θύματα», τόνισε ο Ραχμάν μιλώντας στο Ρόιτερς.    

Ο ίδιος είπε πως 28 άνθρωποι έχουν διασωθεί και πως πολλοί ακόμα βρίσκονται στη θάλασσα. Τέσσερα πλοία πλέουν στην περιοχή Λάε στην ερημική βόρεια ακτή της Παπούα-Νέας Γουινέας, έτοιμα να περισυλλέξουν ναυαγούς και να προσφέρουν βοήθεια.   
Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρία Star Ships στην οποία ανήκει το πλοίο ανακοίνωσε πως η επαφή με το MV Rabaul Queen χάθηκε νωρίς το πρωί.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ