Η Αυστραλία ξεπέρασε τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη ως ιδανικός προορισμός για τους μετανάστες ως προς την ποιότητα ζωής και τις προοπτικές για καριέρα, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Περισσότεροι από 3.000 απόδημοι σε πάνω από 100 χώρες αξιολόγησαν μια σειρά από χώρες με κριτήρια τη στέγαση, το φαγητό, το σύστημα υγείας και την ποιότητα των μεταφορών κατά τη μετάβαση στη δουλειά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Expat Explorer της HSBC, που διενεργείται για τέταρτη χρονιά.

Η Αυστραλία με τις εντυπωσιακές παραλίες της και τη σταθερή οικονομία ήρθε πρώτη με το 10% των ερωτηθέντων να την επιλέγουν ως επόμενο προορισμό εγκατάστασής τους.

Οι ΗΠΑ, με λίγες λιγότερες ψήφους από την Αυστραλία, ήρθε στη δεύτερη θέση και θεωρήθηκε ότι προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες εργασίας. Στην τρίτη θέση με 9% ήρθε η Σιγκαπούρη με τους ψηφίσαντες να επισημαίνουν ότι διαθέτει τόσο υψηλή ποιότητα ζωής όσο και ευκαιρίες εργασίας.

Στην τέταρτη θέση ήρθε το Χονγκ Κονγκ, στην πέμπτη ο Καναδάς, στην έκτη η Βρετανία και στην έβδομη η Γαλλία. 
Οι ψηφίσαντες απάντησαν ότι στο Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία τους ελκύουν οι υψηλότεροι μισθοί, ενώ στον Καναδά ο τρόπος ζωής.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ