Ο συριακός Τύπος κατηγόρησε σήμερα τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στη Συρία για εκλογικούς σκοπούς, καθώς απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Ο Ζιπέ "επιθυμεί να βάλει την κρίση στη Συρία στην ατζέντα των γαλλικών προεδρικών εκλογών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα (του γάλλου προέδρου Νικολά) Σαρκοζί", γράφει η συριακή εφημερίδα που πρόσκειται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ al Watan.

Η εφημερίδα κατηγορεί τον Ζιπέ ότι φλερτάρει τον πλούσιο εμίρη του Κατάρ, που προΐσταται των αραβικών προσπαθειών να βρεθεί λύση στην κρίση στη Συρία, για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ προηγείται του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και 6ης Μαΐου.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που προσπαθούν να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης το οποίο θα ζητά την αποχώρηση από την εξουσία του Άσαντ.

Στο μεταξύ η Ρωσία θα συνεχίσει να εξάγει εξοπλισμό στη Συρία παρά την εντεινόμενη καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου για όσο διάστημα δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τομέα αυτό, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.

"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση όπλων και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας" απέναντι στη Δαμασκό, δήλωσε ο Αντόνοφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS