Ενα φέρι μπόουτ με τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες βυθίστηκε στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών των νησιών της Παπούα-Νέας Γουινέας. Οι διασωθέντες υπολογίζονται γύρω στους 230 βάσει των τελευταίων στοιχείων που προέρχονται από τοπικούς αξιωματούχους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με τα συνεργεία διάσωσης να διατηρούν ελπίδες πως θα εντοπίσουν επιζώντες.

Οκτώ πλοία πλέουν στην περιοχή Λάε στην ερημική βόρεια ακτή της Παπούα-Νέας Γουινέας, έτοιμα να περισυλλέξουν ναυαγούς και να προσφέρουν βοήθεια, ενώ τρία ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο.

«Στις 16:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) οκτώ εμπορικά πλοία βρίσκονταν στο σημείο του ναυαγίου και πέντε από αυτά περισυνέλεξαν επιζώντες», ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές Αρχές ναυτικής ασφάλειας. «Στα πλοία αυτά βρίσκονται 219 διασωθέντες», πρόσθεσαν.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τους διασωθέντες στους 230.

Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρία Star Ships στην οποία ανήκει το πλοίο ανακοίνωσε πως η επαφή με το MV Rabaul Queen χάθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Εκπρόσωπος της εταιρείας Star Ships δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το σκάφος πρέπει να βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.


 πηγή: tovima.gr