Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσαν σήμερα για την αύξηση της πίεσης προς το Ιράν για το αμφισβητούμενο πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Μπαράκ, ο οποίος είχε συνομιλίες με την γερμανό ΥΠΕΞ στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν δεν θα πρέπει να στοχεύουν μόνο τον πετρελαϊκό του τομέα, αλλά και το χρηματοπιστωτικό του σύστημα και την κεντρική του τράπεζα. 

Πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία και κυρώσεις, είναι επίσης, "σαφές σε όλους" ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι.

Ο Βεστερβέλε ζήτησε επίσης την αύξηση της πίεσης προς το Ιράν.

"Ο στόχος της διπλωματίας μας και της εξωτερικής πολιτικής είναι να αποτρέπει τους πολέμους", τόνισε.

Απέφυγε να δώσει άμεση απάντηση, όταν ρωτήθηκε για ένα πιθανό στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν, λέγοντας ότι δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για να απαντήσει σε θεωρητικές ερωτήσεις.

Ο Βεστερβέλε ολοκληρώνει ένα πενθήμερο ταξίδι που περιλάμβανε επίσης επισκέψεις στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αναβαθμίζει την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Βερολίνο σε διπλωματική αποστολή-ένα βήμα κάτω από την πλήρη πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ