Τρεις ύποπτοι για συμμετοχή τους στην επίθεση εναντίον του ελληνικού πλοίου City of Poros το 1988 θα δικαστούν ερήμην από παρισινό δικαστήριο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές. Ο Αντνάν Σογιόντ, ο Σαμίρ Χαϊντίρ και ο Άμπντουλ Χαμίντ Αμούντ, εναντίον των οποίων εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992, θα δικαστούν από ειδικό δικαστήριο, το μόνο αρμόδιο να κρίνει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι τρεις ύποπτοι εικάζεται ότι ανήκαν στην οργάνωση Φάταχ - Επαναστατικό Συμβούλιο, που ίδρυσε ο Αμπού Νιντάλ, ορκισμένος αντίπαλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Δεν είναι γνωστό οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή.

Θεωρούμενος ως κύριος αυτουργός των γεγονότων, ο Λιβανέζος Αντνάν Σόγιοντ παραπέμπεται στο δικαστήριο για «ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες». Για συνέργεια στις πράξεις αυτές παραπέμπονται ο Λιβανέζος Αμούντ και ο γεννημένος στην Δυτική Όχθη Χαϊντίρ.

Η επίθεση στο City of Poros στις 11 Ιουλίου 1988, κατά την επιστροφή του στον Πειραιά από την Αίγινα με 471 επιβάτες, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων Γάλλοι και δύο έλληνες, είχε συνταράξει την διεθνή κοινή γνώμη.

Πηγή: in.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ