Η επιτροπή Τραπεζών της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε σήμερα μία σειρά νέων κυρώσεων, που στόχο έχουν να κλείσουν τις οικονομικές στρόφιγγες προς το Ιράν, το οποίο θεωρείται πως επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικού όπλου. Οι κυρώσεις αυτές απομένουν να κυρωθούν από τη Γερουσία και κατόπιν τη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να γίνουν νόμος του κράτους.

Το νέο κείμενο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά των πετρελαϊκών εταιρειών του Ιράν και των πραιτωριανών Φρουρών της Επανάστασης. Για πρώτη φορά, οι κυρώσεις στοχεύουν στον τομέα της ενέργειας όλες τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο στις οποίες συμμετέχει το Ιράν.

«Προσφέρουμε μία σαφή επιλογή στην ιρανική ηγεσία. Το Ιράν δύναται να θέσει τέλος στις απαγορεύσεις που μαστίζουν τον ίδιο του τον λαό, να θέσει τα πράγματα σαφώς σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου και να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες σε όλον τον κόσμο. Αλλιώτικα θα πρέπει να αναμένει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία όλο και πιο σφικτή διπλωματική και οικονομική πίεση απ’ όλες τις πλευρές», τόνισε ο δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Τιμ Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS