Ο πολυεκατομμυριούχος Μιτ Ρόμνι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές προηγείται κατά πολύ στην πρόθεση ψήφου, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Νεβάδα.   Δημοσκόπηση του Las Vegas Review-Journal και του 8NewsNow, δίνει ποσοστό 45% στον Ρόμνι, 25% στον Νιουτ Γκίνγκριτς, 11% στον πρώην γερουσιαστή Ρικ Σαντόρουμ και 9% στον τεξανό βουλευτή Ρον Πολ.  
   
Χθες Πέμπτη, την υποστήριξή του στον Ρόμνι ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα να στηρίζω τον Μιτ Ρόμνει» τόνισε ο Τραμπ από το Λας Βέγκας.   
   
Ο Ρόμνι και ο βασικός αντίπαλός του Νιουτ Γκίνγκριτς έφτασαν την Τετάρτη στη Νεβάδα για την πρώτη προκριματική ψηφοφορία στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα.  
   
Η νίκη του αυτή κηλιδώθηκε από τις δηλώσεις του ίδιου του Ρόμνεϊ για τους πιο φτωχούς αμερικανούς στο CNN. Ο Ρόμνι τόνισε πως δεν δεν τον ενδιαφέρουν οι φτωχότεροι, αλλά η μεσαία τάξη. "Στη χώρα μας υπάρχουν δίχτυα ασφαλείας (για τους φτωχούς) και αν αυτά τρυπήσουν θα τα επιδιορθώσω", είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμνι, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.   
   
Όπως και η Φλόριντα, έτσι και η Νεβάδα πλήττεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, με την ανεργία να καλπάζει και την αγορά ακινήτων να καταρρέει.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ