Ρούχα, εσώρουχα, καλλυντικά και πολλά άλλα προσωπικά είδη της 25χρονης Μολδαβής Ντομνίκα Τσεμορτάν βρέθηκαν στην καμπίνα του Φραντσέσκο Σκετίνο, του καπετάνιου του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάκριση που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Πληθαίνουν έτσι τα ερωτήματα για τον ρόλο που ενδεχομένως να έπαιξε στο ναυάγιο με του 32 νεκρούς και αγνοούμενους η πρώην χορεύτρια και νυν διερμηνέας σε τουριστικά γκρουπ, η οποία φανατικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι οι ενέργειες του καπετάνιου «έσωσαν χιλιάδες ζωές» - προκαλώντας την αγανάκτηση της ιταλικής κοινής γνώμης.

Η Τσεμορτάν αρχικά είχε υποστηρίξει ότι δεν βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου την ώρα που ο Σκετίνο πλησίασε επικίνδυνα τις ακτές του νησιού Τζίλιο και ότι δεν ήταν ερωμένη του. Αργότερα ανασκεύασε ανακρινόμενη και τους δύο ισχυρισμούς. Δήλωσε ότι είναι ερωτευμένη με τον καπετάνιο και ότι πράγματι βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου. Αντίστοιχα ανασκεύασε την κατάθεσή του και ο καπετάνιος, ο οποίος επίσης αρχικά είχε δηλώσει στους ιταλούς ανακριτές ότι «κανένας ξένος δεν βρισκόταν στη γέφυρα».

Μία εβδομάδα πριν από το ναυάγιο το συμβόλαιο της Μολδαβής με την πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε λήξει. Οπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να παραμείνει στο κρουαζιερόπλοιο ιδιωτικώς. Ωστόσο το όνομά της δεν υπήρχε στον κατάλογο των επιβατών ενώ δεν είχε χρεωθεί καμία καμπίνα.

Ζεύγος ιταλών συνταξιούχων έχει καταγγείλει ότι πριν ανέβει τη γέφυρα για τον μοιραίο ελιγμό που έριξε το Costa Concordia στον ύφαλο, «ο καπετάνιος βρισκόταν στο εστιατόριο και διασκέδαζε με μία νεαρή, φαινόταν μάλιστα να έχει πιεί αρκετό κρασί». Και αυτό τον ισχυρισμό απορρίπτει ο Σκετίνο, ο οποίος κρατείται σε κατ' οίκον περιορισμό και ανακρίνεται ως ύποπτος για ανθρωποκτονίες, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη σκάφους.

Πηγή: tovima.gr