Είναι μόλις 27 ετών και είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ! Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ…
Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook  μπορεί πλέον να νιώθει ακόμα πιο περήφανος για το κατόρθωμα του, αφού η εταιρία του μπήκε στο Χρηματιστήριο με την μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή που έγινε ποτέ για εταιρία τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια.
 
Οι μέτοχοι του Facebook υπολογίζουν ότι με την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο θα λάβουν το λιγότερο 5 δις δολάρια, ενώ ανάλογα με την ζήτηση το ποσό θα ανέλθει στα 10 εκατ. δολάρια.
 
Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετούς ψιθύρους σχετικά με το αν θα καταφέρει ο 27χρονος να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρίας, όμως τελικά έγινε γνωστό ότι έχει κάνει συμφωνία να ελέγχει το 56,9% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της εταιρίας, η αξία της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 100 δις δολάρια.
 
Με 845 εκατ. ενεργούς χρήστες το σίγουρο είναι ότι εκτός από τον Ζούκερμπεργκ θα γίνουν πολλοί ακόμα εκατομμυριούχοι, όπως ο πρώην συγκάτοικος και συνιδρυτής, Ε. Σαβερίν, ο άλλος συνιδρυτής, Σον Πάρκερ, καθώς και ο επενδυτής Πίτερ Θιλ. 

Πηγή: star.gr
TAGS