Ουγγαρία: Η Malev σταματά τις πτήσεις της λόγω επικείμενης πτώχευσης


Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία «Malev», πλήρως ελεγχόμενη από το κράτος, με ημερομηνία ίδρυσης το 1946, ζήτησε σήμερα, Παρασκευή, να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, με παραπάνω από 270 εκατ. δολάρια χρέη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση είχε σταματήσει να χρηματοδοτεί την εταιρεία. 
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι όλο και περισσότερο διστακτικές όσον αφορά στην χρηματοδότηση εταιρειών αερομεταφοράς, καθώς η γενικευμένη κρίση χρέους έχει βυθίσει την Ευρώπη σε εκτεταμένη περίοδο οικονομικής λιτότητας. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιανουαρίου η ισπανική «Spanair» σταμάτησε απότομα τις πτήσεις της, καθώς οι τοπικές αρχές διέκοψαν την χρηματοδότηση της εταιρείας, ενώ Σουηδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία και Τσεχία επιθυμούν να μειώσουν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις σε εθνικούς αερομεταφορείς. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας «Malev» έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για την περαιτέρω οικονομική βοήθεια της χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο