Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε ένα κυβερνητικό κτίριο που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση. «Πυρκαγιά στο κτίριο της φορολογικής αρχής στο Αμπντίν, απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών» μετέδωσε η τηλεόραση.

Η αιτία της πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στον τελευταίο όροφο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αλλά σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας άγνωστοι είχαν μπει στο κτίριο λίγο πριν.


Από ασφυξία εξαιτίας των δακρυγόνων έχασαν σήμερα τη ζωή τους δύο διαδηλωτές στο Κάιρο, ανέφεραν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς ένα νέο κύμα βίας έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο έπειτα από την τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Χθες το βράδυ, δύο ακόμη διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Σουέζ, όπου 30 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ένας στρατιώτης που τραυματίστηκε χθες Πέμπτη μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ