Στους δρόμους βγήκαν ξανά το Σάββατο χιλιάδες Ρώσοι, αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που γίνονται υπέρ και κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.   
Πρόκειται για την τρίτη μαζικότερη κινητοποίηση που γίνεται μετά από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες η παράταξή του, Ενωμένη Ρωσία, κατηγορήθηκε για νοθεία.   
Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία στη Ρωσία έχει πέσει στους -19 βαθμούς Κελσίου.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 90.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στη δυτική Μόσχα υπέρ του Πούτιν, ενώ 23.000 συμμετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του.  

«Ο Πούτιν είναι ένας άνθρωπος χωρίς ντροπή και συνείδηση» γράφει ένα πανό.  

Διαδηλώσεις και φωνές που καλούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαταλείψει τη Ρωσία έχουν κατακλύσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα μετά τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες η παράταξή του, Ενωμένη Ρωσία, κατηγορήθηκε για νοθεία.  

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξόργισε τη μεσαία τάξη των Ρώσων που αγωνιούν για αλλαγή όταν ανακοίνωσε επίσημα το Σεπτέμβριο την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, σε μία εναλλαγή θέσεων με τον νυν πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.  

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως θα κερδίσει τελικά μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία παρά την πτώση στη δημοτικότητά του και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει δει η Ρωσία από την έναρξη της προεδρίας του.  

Ο Πούτιν έχει υποσχεθεί περιορισμένες πολιτικές παραχωρήσεις, αλλά κατά καιρούς έχει γελοιοποιήσει τους διαδηλωτές και έχει κατηγορήσει τους ηγέτες τους ότι βρίσκονται στο... μισθολόγιο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.  

Την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως ενδέχεται να μην αποσπάσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου. Προειδοποίησε πως ένας δεύτερος γύρος θα αποτελέσει «πηγή αποσταθεροποίησης», είπε ωστόσο «πως δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό» σε μία δεύτερη αναμέτρηση και είναι έτοιμος γι' αυτήν.