Νέος γενικός γραμματέας του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) αναδείχθηκε σήμερα ο Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ηττήθηκε από τη δεξιά στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, 60 ετών, εξελέγη με 487 ψήφους έναντι 465 της συνυποψηφίας του, πρώην υπουργού Αμυνας Κάρμε Τσακόν, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στο πλαίσιο συνεδρίου του κόμματος στη Σεβίλλη.

«Δεν θα με κάνουν να λυγίσω, θα είμαι ένας ισχυρός σοσιαλιστής ηγέτης. Δεν θα με κάνουν να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών από το 2006 έως το 2011, στη διάρκεια μιας ομιλίας που θεωρήθηκε αποφασιστική για το αποτέλεσμα των εκλογών, πριν από τη μυστική ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος 956 αντιπρόσωποι.

Ο νέος ηγέτης, που διαδέχεται τον Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο, θα έχει τη δύσκολη αποστολή να ανορθώσει ένα κόμμα το οποίο υπονομεύθηκε από μια εσωτερική κρίση μετά την εκλογική ήττα του, τη χειρότερη στην ιστορία, κατά τις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου.
 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ