Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη.   Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, ο οποίος κατηγορείται από μεγάλο μέρος του Τύπου ότι υποτίμησε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ζήτησε να μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες και αύριο, Δευτέρα, διότι, όπως δήλωσε δεν εμπιστεύεται πλέον τις προβλέψεις της πολιτικής προστασίας, «αλλά μόνον εκείνες της πολεμικής αεροπορίας, που κάνουν λόγο για νέες εκτεταμένες χιονοπτώσεις».

Σε πολλά χωριά, έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, έχει διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση.  

Στην περιφέρεια Αμπρούτσο, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο και οι σεισμόπληκτοι που ζουν στην πρωτεύουσά του, τη Λ' ’κουϊλα, φοβούνται ότι οι σκεπές των ξύλινων προσωρινών σπιτιών, που τους παραδόθηκαν, μπορεί να υποχωρήσουν υπό την πίεση του χιονιού.  

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τις επόμενες ώρες ενδέχεται να σημειωθεί εκτεταμένη χιονόπτωση και στη Νάπολη. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν πτώση σε ολόκληρη την χώρα έως την Τρίτη, γεγονός που δημιουργεί φόβους για παγετό.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ