Τον αποκαλούσε πάντα «κύριο πρόεδρο» και ποτέ Τζακ. Όταν έκαναν έρωτα, εκείνος αρνιόταν πεισματικά να τη φιλήσει στα χείλη. Αλλά η Μίμι Άλφορντ, μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο το 1962, ήταν πολύ ερωτευμένη. Αντικείμενο του πόθου της ο τότε πρόεδρος Τζον Κένεντι.  
Σε μία νέα αυτοβιογραφία, η Μίμι Άλφορντ αποκαλύπτει προσωπικά και πολιτικά μυστικά του Τζον Κένεντι, με τον οποίο διατηρούσε σχέση επί 18 μήνες.  

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ιστορίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών, για ερωτικά παιχνίδια και για τον Ψυχρό Πόλεμο.  

Με «πικάντικες» λεπτομέρειες, η 69χρονη σήμερα Μ.Άλφορντ θυμάται την αρχή της σχέσης της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.   

Το καλοκαίρι του 1962, η 19χρονη Μίμι εργαζόταν ως μαθητευόμενη στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου και, σύμφωνα με αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας που δημοσιεύει η New York Post, ο Τζον Κένεντι πρόσεξε την κοπέλα σχεδόν αμέσως.   

Μετά από ένα πάρτι και πολύ αλκοόλ, συνεργάτες του πρώην προέδρου την οδήγησαν στο δωμάτιο της «κυρίας Κένεντι». Εκεί η Μ.Άλφορντ είχε την πρώτη της σεξουαλική επαφή της ζωής της και μάλιστα με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.  

«Ήμουν σοκαρισμένη. Εκείνος πάλι συμπεριφερόταν λες και ήταν κάτι καθημερινό, λες και αυτό που συνέβη ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο» γράφει η Μ.Άλφορντ στο βιβλίο.  

Λίγες ημέρες μετά την προσκάλεσε για μπάνιο και την οδήγησε σε μία διαφορετική κρεβατοκάμαρα.   

«Το γεγονός ότι ήμουν επιθυμητή από τον πιο διάσημο και ισχυρό άνδρα στην Αμερική, πολλαπλασίαζε τα συναισθήματά μου σε τέτοιο βαθμό που το να του αντισταθώ ήταν ένα ενδεχόμενο που αποκλειόταν. Γι' αυτό δεν του είπα όχι. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορώ να δώσω» γράφει.  

Το συνηθισμένο «πρόγραμμα» είχε ως εξής: μπάνιο στην πισίνα με τον πρόεδρο, μετά εκείνη επέστρεφε στο γραφείο της όπου περίμενε τηλεφώνημα για να πάει να επισκεφθεί τον Τζον Κένεντι στην κρεβατοκάμαρά του.  

«Ο κρίσιμος παράγοντας πίσω από αυτά τα τηλεφωνήματα ήταν η παρουσία -ή καλύτερα η απουσία- της κ. Κένεντι» γράφει η Μ.Άλφορντ.  
Ορισμένες φορές περνούσαν το βράδυ μαζί, την έμαθε να φτιάχνει ομελέτα και τραγουδούσαν μαζί κομμάτια από το μιούζικαλ «How to succeed in business without really trying».  

«Υπήρχε πάντα ένα επίπεδο επιφύλαξης ανάμεσά μας. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το ότι ποτέ δεν φιλιόμασταν» γράφει.  
Όταν το καλοκαίρι τελείωσε εκείνη έφυγε για να πάει στο κολέγιο. Σε μία από τις επισκέψεις του εκεί, στη διάρκεια της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα, ο Τζον Κένεντι άφησε να εννοηθεί ότι είχε ενδοιασμούς για τα όσα συνέβαιναν.   

«Θα προτιμούσα τα παιδιά μου να ήταν κόκκινα, παρά νεκρά» της είπε.  

Η Μ.Άλφορντ θυμάται ένα περιστατικό όπου ο Τζον Κένεντι την πίεσε να κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ ανακαλεί και μια ακόμα πιο σκοτεινή ιστορία.  

Σύμφωνα με την ίδια, ο Τζον Κένεντι της έδειξε μια μέρα τον συνεργάτη του, Ντέιβιντ Πάουερς και της είπε: «Ο Πάουερς φαίνεται λίγο σφιγμένος. Θα ήθελες να τον περιποιηθείς;»  

«Ήξερα ακριβώς τι εννοούσε. Με προκαλούσε να κάνω στοματικό σεξ στον Ντέιβ Πάουερς. Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος πίστευε ότι θα το έκανα, αλλά ντρέπομαι να πω ότι όντως το έκανα. Ο πρόεδρος παρακολουθούσε σιωπηλά» γράφει και προσθέτει ότι αργότερα ο Τζον Κένεντι ζήτησε συγγνώμη και από τους δύο.  

Η Μ.Άλφορντ θυμάται και τον θάνατο του μωρού του Τζον Κένεντι, του Πάτρικ.  

«Υπήρχε μια στοίβα από συλλυπητήριες επιστολές στο πάτωμα, δίπλα στην καρέκλα του και έπαιρνε κάθε μία και μου τη διάβαζε.
Κάποιες ήταν από φίλους και άλλες από ξένους, αλλά όλες ήταν εγκάρδιες και συγκινητικές. Καμιά φορά δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια του, θα σημείωνε κάτι σε κάποια επιστολή, πιθανότατα κάποιο σχόλιο για μια απάντηση. Αλλά κυρίως τις διάβαζε και έκλαιγε. Κι εγώ έκλαιγα» λέει.  

Μια φορά που βρίσκονταν μαζί σε έναν έρανο, ο Τζον Κένεντι της έδειξε τον μικρό αδελφό του, Τεντ, και της είπε με πονηρό βλέμμα:

«Μίμι γιατί δεν φροντίζεις τον αδελφό μου. Θα του κάνει καλό λίγη χαλάρωση». Εκείνη του απάντησε αυστηρά: «Πρέπει να μου κάνετε πλάκα. Οπωσδήποτε όχι».   

Τελευταία φορά τον είδε επτά ημέρες πριν από τον θάνατο του και λίγο πριν εκείνη παντρευτεί τον κολεγιακό της έρωτα. «Θα σου τηλεφωνήσω» της είπε.  

«Κύριε πρόεδρε παντρεύομαι» του απάντησε.  
«Το ξέρω. Αλλά θα σου τηλεφωνήσω έτσι κι αλλιώς» είπε.


Πηγή: in.gr