Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές στο Κάιρο, ενώ διατυπώνονται εκκλήσεις για δράσεις με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.   Οι συγκρούσεις διακόπηκαν το πρωί στον τομέα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όμως η ατμόσφαιρα παρέμενε τεταμένη καθώς οι ομάδες των διαδηλωτών εξακολουθούν να είναι παρούσες, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.  
   
Η αστυνομία χρησιμοποίησε σκάγια εναντίον των διαδηλωτών στους δρόμους που οδηγούν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συγκρούσεις σημειώνονται από την περασμένη Πέμπτη.  
   
Οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγορούνται ότι κράτησαν παθητική στάση κατά τα βίαια επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε 74 ανθρώπους την Τετάρτη στο τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ.  
   
Οι διαδηλώσεις αυτές αναζωπύρωσαν την αμφισβήτηση εναντίον της στρατιωτικής εξουσίας, που είναι επικεφαλής της χώρας μετά την αποχώρηση του Μουμπάρακ υπό την πίεση των διαδηλωτών.  
   
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2.500 τραυματίστηκαν από την Πέμπτη σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με την αστυνομία στο Κάιρο και το Σουέζ.  
   
Στο Κάιρο, οι αστυνομικοί ύψωσαν τοίχους σε πολλούς δρόμους που οδηγούν στο υπουργείο Εσωτερικών για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν.  
   
Φοιτητές πολλών πανεπιστημίων καθώς και ομάδες ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας έχουν εξάλλου καλέσει σε απεργίες και δράσεις "πολιτικής ανυπακοής" για την επέτειο της αποχώρησης του Μουμπάρακ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ