«Οι Iταλοί παραμένουν αγκιστρωμένοι στην μόνιμη εργασία, στην ίδια πάντα πόλη, κοντά στην μαμά και στον μπαμπά τους», υποστήριξε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό όμιλο Tgcom.
Η Ιταλίδα υπουργός με τις δηλώσεις αυτές εμμέσως υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι «η μόνιμη εργασία είναι βαρετή και χρειάζονται νέες θετικές προκλήσεις». 

«Η πολεμική που προέκυψε από τις δηλώσεις Μόντι ήταν αποτέλεσμα μίας βιαστικής ερμηνείας των δηλώσεων του πρωθυπουργού», πρόσθεσε η Καντσελιέρι.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών «ο σύγχρονος κόσμος χαρακτηρίζεται από μεγάλες εμπειρίες κινητικότητας ενώ εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στην κουλτούρα της μόνιμης θέσης. Ο πλανήτης όμως αλλάζει όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε όλοι μας». 

«Πρέπει να κάνουμε ένα άλμα χωρίς να δαιμονοποιούμε κανέναν. Η τοποθέτηση του Μάριο Μόντι ήταν μια προσπάθεια αποδραματοποίησης της όλης κατάστασης, δεν ήθελε να φανεί ασεβής προς κανέναν», πρόσθεσε η Καντσελιέρι.


Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ