Η Γαλλία και η Γερμανία δεν θα αποδεχθούν την αναποφασιστικότητα και το μπλοκάρισμα της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο θέμα της Συρίας, μετά την άσκηση από τη Ρωσία και την Κίνα βέτο στην απόφαση του ΟΗΕ που καταδίκαζε την καταστολή στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Θα μιλήσω τηλεφωνικώς σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο (της Ρωσίας Ντμίτρι) Μεντβέντεφ. Με την έγκριση της καγκελαρίου (της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ) θα του μιλήσω εξ ονόματος και των δύο, σημείωσε ο Σαρκοζί, έπειτα από τη γαλλογερμανική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Η Γερμανία και η Γαλλία, όσον αφορά το συριακό ζήτημα, δεν θα εγκαταλείψουν τον συριακό λαό, προσέθεσε ο Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο Μέρκελ στο Παρίσι.

Είναι σκανδαλώδες αυτό που συμβαίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχθούμε την αναποφασιστικότητα ή το μπλοκάρισμα μιας διεθνούς κοινότητας", σημείωσε, προσθέτοντας ότι και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν θα μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν άλλοι 200 νεκροί, πόσο καιρό θα το δεχόμαστε αυτό; διερωτήθηκε.

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τη Μόσχα να υπολογίσει καλά τις συνέπειες των αποφάσεών της. Δεν είμαστε απλώς απογοητευμένοι, αλλά έχουμε εκπλαγεί που δεν υιοθετήθηκε απόφαση του ΟΗΕ, σημείωσε η καγκελάριος.