ΔΙΕΘΝΗ

Σούζαν Ράις: «Η Κίνα και η Ρωσία θα μετανιώσουν για το βέτο τους»

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2012, 15:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σούζαν Ράις: «Η Κίνα και η Ρωσία θα μετανιώσουν για το βέτο τους»
Facebook Twitter Whatsapp
Η Κίνα και η Ρωσία θα μετανιώσουν στο τέλος για το βέτο που άσκησαν στην απόφαση του ΟΗΕ, η οποία καταδίκαζε την καταστολή στη Συρία, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις.
Η Κίνα και η Ρωσία θα μετανιώσουν στο τέλος για το βέτο που άσκησαν στην απόφαση του ΟΗΕ, η οποία καταδίκαζε την καταστολή στη Συρία, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις. Το κινεζο-ρωσικό βέτο του Σαββάτου είναι «ένα παλούκι που φυτεύτηκε στην καρδιά των προσπαθειών που αποσκοπούν στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης» στη Συρία, δήλωσε η Ράις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Με το βέτο αυτό, η Μόσχα και το Πεκίνο «αύξησαν σημαντικά τον κίνδυνο της βίας (...) και ακόμη και τον κίνδυνο του εμφυλίου πολέμου», προσέθεσε, δεσμευόμενη ότι σε αντίδραση οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τις οικονομικές τους κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, όπως και τον συντονισμό τους με τις αραβικές χώρες προκειμένου να απομονώσουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Ρωσία και η Κίνα θα μετανιώσουν πιστεύω στο τέλος για την απόφασή τους που τις έκανε να ευθυγραμμιστούν για έναν δικτάτορα που είναι στα τελευταία του και οι μέρες του είναι μετρημένες και ο οποίος τις έφερε σε ρήξη με τον συριακό λαό και το σύνολο της περιοχής», σημείωσε η Ράις.

«Εμείς, οι ΗΠΑ, παίρνουμε την πλευρά του συριακού λαού. Η Ρωσία και η Κίνα είναι ολοφάνερα με τον Άσαντ», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ