Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) κατηγόρησε την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew για δωροδοκία γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MarketWatch. Η εταιρία θα πληρώσει ως πρόστιμο πάνω από 22 εκατ. δολάρια, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τη SEC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι θυγατρικές εταιρίες της Smith & Nephew χρησιμοποιούσαν μία εταιρία διανομής, η οποία δημιούργησε ένα «παράνομο ταμείο» για να κάνει πληρωμές σε γιατρούς που εργάζονταν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να κερδίζουν δουλειές.

«Οι θυγατρικές της Smith & Nephew's επέλεξαν τον δρόμο της διαφθοράς αντί του δίκαιου και έντιμου ανταγωνισμού», δήλωσε η κ. Κάρα Μπροκμάγιερ, επικεφαλής της μονάδας της SEC κατά της χρήσης πρακτικών διαφθοράς στο εξωτερικό, προσθέτοντας: «Η SEC θα συνεχίσει να αποδίδει ευθύνες σε εταιρίες, καθώς ερευνούμε τη βιομηχανία ιατρικών μηχανημάτων για αυτό τον τύπο παράνομης συμπεριφοράς». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ