Η επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό πέντε εργαζόμενων που αγνοούνται μετά την κατάρρευση υποθαλάσσιας σήραγγας ενός από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ιαπωνίας διακόπηκε σήμερα εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας που καθιστά επικίνδυνο το έργο των δυτών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η τηλεόραση μετέδωσε απευθείας πλάνα που δείχνουν δύτες μέσα στην πλημμυρισμένη σήραγγα και γύρω τους συντρίμμια την ώρα που οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών περίμεναν στην έξοδο της σήραγγας, στο διυλιστήριο της Μιζουσίμα, στην επαρχία Οκαγιάμα.

Πέντε άνδρες, ηλικίας από 38 ως 61, αγνοούνται από τη στιγμή που πλημμύρισε η σήραγγα με θαλασσινό νερό. Ένας μόνο εργαζόμενος κατόρθωσε να διασωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας JX Nippon Oil & Energy Corp.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν είναι βέβαιο πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η σήραγγα έχει βάθος 35 μέτρα και μήκος 820 και θα συνδέει το διυλιστήριο Β της Μιζουσίμα με το διυλιστήριο Α για τη μεταφορά μέσω αυτής του πετρελαίου. Η JX ξεκίνησε το έργο πριν από δύο χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρίνισε ότι οι λειτουργίες και οι μεταφορές από το διυλιστήριο δεν επηρεάστηκαν από το ατύχημα, τα αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Το διυλιστήριο βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια βιομηχανική ζώνη όπου βρίσκονται και άλλα εργοστάσια πετροχημικών προϊόντων και χάλυβα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ