Έτοιμη να κλιμακώσει την επέμβασή της στην Υεμένη είναι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραψε ότι η αμερικανική ηγεσία αντιδρά στη συνωμοσία που αποδίδεται σε μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη με στόχο την ανατίναξη με βόμβες αεροσκαφών με προορισμό τις ΗΠΑ, επισπεύδοντας την επανεξέταση των «στρατιωτικών επιλογών» της στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν το να τεθούν «επίλεκτες ομάδες κυνηγών-εκτελεστών των ΗΠΑ που δρουν μυστικά στη χώρα υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Η εφημερίδα προσέθεσε ότι «ο Λευκός Οίκος ήδη εξετάζει το να προστεθούν οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA στο οπλοστάσιο [που χρησιμοποιείται] εναντίον των εξτρεμιστών στην Υεμένη, καθρεφτίζοντας την εκστρατεία της υπηρεσίας στο Πακιστάν».

Σκοπός της υπαγωγής της επέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Υεμένη, η οποία αυτή τη στιγμή διεξάγεται κυρίως από μονάδες των ειδικών δυνάμεων, στην διοίκηση της CIA, ανέφερε η εφημερίδα, είναι να βελτιωθεί η διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δίνοντας στο Λευκό Οίκο αμεσότερο έλεγχο στις καθημερινές επιχειρήσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε την αύξηση των επιθέσεων των ΗΠΑ στην Υεμένη μετά την αποτυχημένη απόπειρα την ημέρα των Χριστουγέννων να ανατιναχθεί ένα αεροσκάφος με προορισμό το Ντιτρόιτ.