Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου άρχισε σήμερα διαβουλεύσεις με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.   Πολλοί από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax. Ανάμεσά τους , οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κατάλιν Πρεντόιου, Εξωτερικών Κριστιάν Ντιακονέσκου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λεονάρ Ορμπαν και Παιδείας Ντανιέλ Φουνερίου.  
   
Αντίθετα, αλλαγές αναμένονται στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Οικονομίας.  
   
Ο Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, έλαβε χθες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου μετά την παραίτηση του Εμίλ Μποκ , η δημοτικότητα του οποίου είχε καταρρεύσει εξαιτίας της εφαρμογής σκληρής πολιτικής λιτότητας.  
   
Ο Ουνγκουρεάνου έχει στη διάθεσή του δέκα ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση και να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του ρουμανικού κοινοβουλίου. Τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Δημοκραιτκό Φιελεύθερο Κόμμα, το Κόμμα της Ουγγρικής Μειοψηφίας και η Εθνική Ενωση για την Πρόοδο της Ρουμανίας διατηρούν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ