Οι Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ), με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Κυριάκου Κυριάκου και σχετική ανακοίνωση, διαψεύδουν κατηγορηματικά πληροφορίες ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και σχετικά δημοσιεύματα ότι η εταιρεία θα κλείσει στο τέλος Φεβρουαρίου. "Η εταιρεία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεπεία της κρίσης που επηρεάζει τον κλάδο των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο, διαβεβαιώνει κάθε ταξιδιώτη ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για πολλά ακόμη χρόνια τις υπηρεσίες της και θα παραμείνει ο κύριος πρωταγωνιστής και στυλοβάτης της αεροπορικής κίνησης προς και από την Κύπρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ, Κυριάκος Κυριάκου, επιβεβαίωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητηθεί θέμα στρατηγικού επενδυτή και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το 2011 η εταιρεία κατέγραψε ζημιές 30 εκ. ευρώ, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων. Κυβέρνηση, εταιρεία και συντεχνίες ανταλλάσσουν απόψεις με στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής», που θα δώσει βιωσιμότητα στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Το θέμα των ΚΑ αναμένεται ότι θα συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι το υπουργείο του ετοιμάζει πρόταση για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ