Ο αριθμός των θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία από την αρχή του κύματος ψύχους πριν από ένδεκα ημέρες ανέρχεται πλέον σε 68, καθώς άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Πάντως ο καιρός έχει κάπως γλυκάνει και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ανέβηκαν από χθες Δευτέρα, στους -12 βαθμούς Κελσίου, από τους -24 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άστεγοι και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Η αστυνομία ζητάει από τους κατοίκους να επισημαίνουν στις αρχές τα μέρη στα οποία βρίσκονται πρόσωπα χωρίς σταθερή κατοικία. 

Συνολικά από την αρχή Νοεμβρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία στην Πολωνία.

Εξάλλου εξαιτίας του κύματος ψύχους έχουν προκληθεί πολλές πυρκαγιές και δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα από ελλατωματικές θερμάστρες. Κατά το τελευταίο 24ωρο, 22 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, δύο από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνολικά, μετά την απότομη πτώση των θερμοκρασιών στις 27 Ιανουαρίου, περισσότερες από 4.000 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην Πολωνία, με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 200.

Στην Τσεχία, ένας 44χρονος υπέκυψε από το κρύο σε μια ξύλινη καλύβα σε προάστιο της Πράγας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Το κύμα ψύχους έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους στην Τσεχία, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ