Δικαστήριο της Φλωρεντίας επικύρωσε σήμερα την παραμονή σε κατ' οίκον περιορισμό του Φραντσέσκο Σκετίνο, καπετάνιου του Costa Concordia που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, ο οποίος διώκεται για την πρόκληση ναυαγίου και την εγκατάλειψη του πλοίου. Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να τεθεί εκ νέου υπό κράτηση, και της υπεράσπισης, η οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Σκετίνο, ο οποίος κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου πριν από την εκκένωσή του, είχε συλληφθεί την επομένη του δυστυχήματος κατόπιν εντολής του επικεφαλής της εισαγγελίας της επαρχίας Γκροσέτο, στην Τοσκάνη, Φραντσέσκο Βερούσιο, ο οποίος επιχειρηματολόγησε ότι φοβάται «τον κίνδυνο διαρροής και απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων».

Μερικές ημέρες αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου, δικαστής του Γκροσέτο, απέρριψε τους κινδύνους αυτούς και έδωσε εντολή για την αποφυλάκιση του 52χρονου καπετάνιου και την παραμονή του σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του που βρίσκεται νότια της Νάπολης.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές διέκοψαν τις έρευνες για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος, μετά την περισυλλογή 17 πτωμάτων. Μέχρι στιγμής εξακολουθούν να αγνοούνται 15 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ