Οι αρχές του Μπαχρέιν αρνήθηκαν να δώσουν θεωρήσεις εισόδου σε πολλούς ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που ήθελε να μεταβεί στο βασίλειο για την πρώτη επέτειο της εξέγερσης κατά της μοναρχίας.   Η Αρχή Υποθέσεων Ενημέρωσης, η οποία έχει καθήκοντα υπουργείου Ενημέρωσης στο Μπαχρέιν, υποστήριξε πως δεν τής είναι δυνατό να χορηγήσει θεώρηση εισόδου (βίζα) στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία "λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων" από μέσα ενημέρωσης.  
   
Πολλά άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν άρνηση χορήγησης θεωρήσεων εισόδου για την ίδια περίοδο.  
   
Οι αρχές του Μπαχρέιν αρνούνται να χορηγήσουν θεωρήσεις εισόδου σε δημοσιογράφους, ενώ έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της εξέγερσης των σιιτών, που άρχισε στις 14 Φεβρουαρίου 2011 και κατεστάλη βίαια ένα μήνα αργότερα.  
   
Μέλη της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία στις 14 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, η οποία είχε καταληφθεί για πολλές εβδομάδες το 2011 μέχρι που οι διαδηλωτές εκδιώχθηκαν βίαια στα μέσα Μαρτίου από τις δυνάμεις ασφαλείας.   
   
Εξάλλου οι αρχές του Μπαχρέιν δεν απάντησαν ως τώρα στο αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να διαπιστεύσει ένα ντόπιο φωτογράφο. Την περασμένη άνοιξη είχαν ήδη απαγορεύσει στον τοπικό ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου να εργαστεί, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που έπλητταν τους ξένους ανταποκριτές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ