Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού στη Γαλλία, με τους πιλότους επικεφαλής να καταγγέλλουν νέο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και την απουσία διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων.    Η Air France, η εταιρία που επλήγη περισσότερο από την κινητοποίηση που θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, προβλέπει να διασφαλίσει σήμερα το 60% των πτήσεων των μεγάλων αεροσκαφών και το 70% των πτήσεων μικρών και μεσαίων αεροσκαφών υπολογίζοντας στο ποσοστό αυτό και τη δραστηριότητα των θυγατρικών της εταιριών.  

Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται με τις ακυρώσεις των πτήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν πτήσεις με προορισμό το Αλγέρι, το Μιλάνο, τη Γενεύη, τη Βηρυτό και τη Ρώμη. Η Air France ειδοποιεί τους επιβάτες της σχετικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.   

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune που επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, η Air France χάνει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα κατά τη διάρκεια της απεργίας, πέραν του κόστους της αποζημίωσης των επιβατών.  
   
Ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριανί δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο. Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε από την Βουλή του κοινοβουλίου τον Ιανουάριο και θα εξεταστεί στη Γερουσία στις 15 Φεβρουαρίου.


πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ