Τρεις υπουργοί στην Ινδία, στο νότιο κρατίδιο της Καρνατάκα, παραιτήθηκαν την Τετάρτη μετά από κατηγορίες ότι παρακολουθούσαν πορνογραφικό βίντεο σε κινητό, στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.  Το δεξιό Κόμμα Μπαχαρατίγια Τζανάτα, το κυβερνών κόμμα στην Καρνατάκα, διέταξε τους τρεις υπουργούς να παραιτηθούν, όταν σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα προβλήθηκαν εικόνες των ανδρών να παρακολουθούν ένα βίντεο που λέγεται ότι ήταν πορνογραφικής φύσης, την ώρα της συνεδρίασης το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τον Λάξμαν Σαβάντι, υπουργό συνεργασίας, να παρακολουθεί το βίντεο σε ένα κινητό τηλέφωνο και μετά να το δίνει στον Σ.Σ. Πάτιλ, υπουργό γυναικών και ανάπτυξης παιδιών. Το κινητό τηλέφωνο ανήκε στον υπουργό Λιμένων, Κρίσνα Πάλεμαρ, ο οποίος, επίσης, παραιτήθηκε.

Λίγο μετά την προβολή των εικόνων στα τηλεοπτικά κανάλια, εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μπανγκαλόρε, πρωτεύουσας της Καρνατάκα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια των τριών υπουργών, ζητώντας την παραίτησή τους.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι το βίντεο που έβλεπαν ήταν πορνό. Ο Λ.Σαβάντι δήλωσε ότι το βίντεο ήταν από ρέιβ πάρτι και ότι το έβλεπε, προκειμένου να είναι προετοιμασμένος για συζήτηση στη Βουλή. 

Οι τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν, έτσι κι αλλιώς, λέγοντας ότι δεν θέλουν να «ντροπιάσουν» το κόμμα τους.

Ο κυβερνήτης της Καρνατάκα έκανε δεκτή την παραίτησή τους.Πηγή: in.gr
TAGS