Breaking News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση07:11

Ινδία: Συνεχίζονται οι εκλογές στα ομόσπονδα κρατίδια

Εκλογές διεξάγονται σε πέντε κρατίδια της χώρας, σε μια σημαντική μάχη ενόψει των εθνικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για το 2014.

Δημοσίευση 07:11’
αρθρο-newpost

Εκλογές διεξάγονται σε πέντε κρατίδια της χώρας, σε μια σημαντική μάχη ενόψει των εθνικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για το 2014.

Εκλογές διεξάγονται σε πέντε κρατίδια της χώρας, σε μια σημαντική μάχη ενόψει των εθνικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για το 2014. Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές χθες στα εκλογικά κέντρα σε δέκα περιφέρειες, για να αναδείξουν 55 βουλευτές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 112 εκατ. από τους συνολικά 200 εκατ. πολίτες στο κρατίδιο. Οι εκλογές θα γίνουν σε επτά φάσεις και θα ολοκληρωθούν την 3η Μαρτίου.

Στο Ούταρ Πραντές κυβερνά η πρωθυπουργός Μαγιαουάτι, μια πολιτικός προερχόμενη από χαμηλή κάστα και ηγέτιδα των Νταλίτ, ή «ανέγγιχτων». Το τοπικό κόμμα Σαματζουάντι επιδιώκει να την ανατρέψει.

Οι εκλογές θεωρούνται σημαντικές και για το κόμμα του Κογκρέσου -το οποίο ηγείται της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς η αξιοπιστία του έχει τρωθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς. Την εκστρατεία του κόμματος στο Ούταρ Πραντές διεξήγαγε ο Ραχούλ Γκάντι, διάδοχος της γνωστής, πανίσχυρης πολιτικής δυναστείας και προαλειφόμενος ως μελλοντικός πρωθυπουργός της Ινδίας.

Εκλογές γίνονται επίσης στα κρατίδια Μανιπούρ, Πουντζάμπ, Ουταραχάντ και Γκόα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την 6η Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα