current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση13:01

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση στη Ρουμανία

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου. 

Δημοσίευση 13:01’
αρθρο-newpost

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου. 

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου.  Η κυβέρνηση υπό τον Ουνγκουρεάνου έλαβε 237 ψήφους υπέρ  – χρειαζόταν 232 για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης– και δύο βουλευτές ψήφισαν κατά. Η αριστερή αντιπολιτευόμενη Κοινωνική Φιλελεύθερη Συμμαχία (USL) μποϊκοτάρισε την ψηφοφορία.

Ο 43χρονος πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρουμανίας Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου πήρε τη Δευτέρα εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου. Κληρονόμησε ένα συνασπισμό του κυβερνώντος Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL) και μικρότερων σχηματισμών (το Κόμμα της Ουγγρικής Μειονότητας και η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο της Ρουμανίας), ο οποίος ελέγχει μια μικρή, αλλά λειτουργική πλειοψηφία.

Ο προκάτοχος του 43χρονου Ουνγκουρεάνου στην πρωθυπουργία, ο Εμίλ Μποκ, παραιτήθηκε εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τα μέτρα λιτότητας.

“Ελπίζω ότι δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ, έστω κι αν πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή”, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


σχετικα αρθρα