Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φάκελοι του FBI για τον Steve Jobs. Οι φάκελοι περιγράφουν τον ιδρυτή της Apple ως έναν άνθρωπο που έχρηζε σεβασμού για την πρωτοπορία του, ωστόσο αμφισβητούν την ειλικρίνεια και την ηθική του. «Αρκετά άτομα αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια του Steve Jobs, λέγοντας ότι ο κ. Jobs θα διαστρεβλώσει την αλήθεια και θα αλλάξει την πραγματικότητα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του» αναφέρει η περίληψη της έρευνας του FBI.  

Πρώην συνεργάτης του Jobs, που κατηγορούσε τον ιδρυτή της Apple, επειδή δεν έλαβε μετοχές που πίστευε ότι άξιζε, χαρακτήρισε τον Jobs ως «ειλικρινή και άξιο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, ο ηθικός χαρακτήρας του είναι αμφισβητούμενος».  

Ορισμένοι από τους συνεντευξιαζόμενους δήλωσαν ότι ο Steve Jobs ήταν δύσκολος συνεργάτης, κάτι που έχει ξαναειπωθεί και μάλιστα αναφέρεται και σε βιογραφία που κυκλοφόρησε πέρυσι. Ο Steve Jobs πέθανε τον Οκτώβριο του 2011, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.  

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Steve Jobs είχε πέσει θύμα μιας εκβιαστικής απειλής για βόμβα το 1985.  
Αναφέρονται, επίσης, στην επιλογή του να στραφεί στον Βουδισμό και στην παραδοχή του για χρήση ναρκωτικών ουσιών.  

Ο φάκελος συστάθηκε το 1991, όταν η τότε κυβέρνηση Μπους σκεφτόταν να του δώσει κυβερνητικό πόστο.  
Παρά τα μη κολακευτικά σχόλια, ο ιδρυτής της Apple διορίστηκε αμισθί σε θέση συμβουλευτική του προέδρου για θέματα πολιτικής εξαγωγών.Πηγή: in.gr